3. februar 2019

STINE BILLE OLANDER

Stine Bille OlanderStilling

Kommunikationsansvarlig og dramaturg, Teatret ved Sorte Hest

Uddannelse

Kandidatuddannelse: Cand.mag. i teatervidenskab

Bacheloruddannelse:
BA i teatervidenskab og dansens æstetik og historie

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Viden og indsigt, analytisk tilgang, kunstnerisk forståelse, evne til at perspektivere og se sammenhænge, erfaring og kendskab til branchen.

Hvordan har din karrierevej været?

faglighed, engagement, initiativ, åbenhed, hårdt arbejde og netværk, netværk, netværk. Under studierne var jeg involveret i forskellige teaterprojekter, som gav mig erfaring med forskellige jobfunktioner, indsigt i branchen og miljøet og grundlagde et netværk. Som nyuddannet fik jeg gennem mit netværk hurtigt arbejde på forskellige projekter inden for bl.a. kommunikation, fundraising, administration, undervisning og anmelderi – dog primært ulønnet. Senere bød mit netværk på et lønnet job i tv-branchen, hvor jeg var i fem år, mens jeg sideløbende skrev teater- og danseanmeldelser m.m. og holdt kontakten til mit netværk i teaterverdenen, bl.a. via bestyrelsesarbejde. Da jeg på et tidspunkt blev tilbudt en pr- og presseopgave på teatret plan-b, vendte jeg tilbage til branchen på fuld tid som pr- og presseansvarlig og administrator. Indimellem arbejdede jeg fortsat som skribent og lavede pr for andre teaterprojekter – plus det løse. Fra plan-b rykkede jeg med videre til Husets Teater som pr-chef og administrator gennem syv år, hvorefter jeg blev hentet til en stilling som kommunikationschef på Nørrebro Teater. efter fire år på Nørrebro valgte jeg søge nye udfordringer som freelancer, indtil jeg nu via mit netværk er blevet ansat på Teatret ved Sorte Hest.

Har du et godt råd til IKK'ere?

Opsøg studierelevant arbejde og praktikophold under uddannelsen, også selvom det evt. er ulønnet. Skab samtidig dine egne projekter og fællesskaber. det giver uvurderlig erfaring, indsigt i arbejdsprocesser og frem for alt netværk. samtidig kan det inspirere til at finde din egen retning i faget. når du er færdiguddannet, kan det være en god ide fortsat at være åben overfor frivilligt og ulønnet arbejde samt over for jobfunktioner og -sammenhænge, der måske ligger i periferien af din faglighed og dine ønsker. Det vigtigste er at være kreativ og generøs, opsøgende og ihærdig. Så skal drømmejobbet nok komme!