7. december 2020

PERNILLE KJÆR

Pernille KjærStilling

Tekstforfatter hos We Are Social.

Uddannelse

BA og KA i Litteraturvidenskab.

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Først og fremmest bruger jeg jo hver dag på at skrive, hvilket nok er det, jeg er blevet mest trænet i på min uddannelse: at læse og bruge ord. Mit job er at skrive online content til Netflix Nordics, tilpasset deres”tone-of-voice”. Her bruger jeg mine evner til at analysere, altså kunne gennemskue og kortlægge forskellige sproglige kanaler eller kontekster, samt de shows jeg skal skrive om (for man har ikke altid set det hele), så jeg kan tilpasse mit tekstarbejde hertil. Jeg bruger enormt meget tid på research, som klart er noget jeg tager med mig fra min uddannelse, til at dykke ned i hver der trends eller målgrupper på SoMe, eller til at finde ud af, hvad der fungerer i en specifik serie, så vi kan udvikle indhold på det. Min evne til at tænke kreativt, hurtigt og finde sjove og finurlige løsninger på en given opgave er en helt essentiel del af mit job – og det er jeg ikke i tvivl om, er en evne min uddannelse har givet mig.

Hvordan har du din karrierevej været?

Jeg havde ikke havde en masse relevante studiejobs mens som blot fokuserede på at studere og nørde det, mens jeg kunne. Jeg anede ikke hvad jeg ville og hvilke studiejobs jeg skulle søge. Jeg havde en stress- og angstdiagnose oveni, så jeg fokuserede på at færdiggøre mine studier og så skulle resten nok komme. Det gjorde det også. Det tager måske længere tid, når man ikke har haft praktik og studierelevant job, men det går. Jeg var på dagpenge i cirka 7 måneder, før jeg fik mit nuværende job, og jeg var i praktisk hos bObles undervejs. Det var her, jeg virkelig fandt ud af, hvad jeg brændte for: tekstforfatning. Herefter tog jeg en snak med en ven af familien, der selv arbejdede i denne branche, som anbefalede mig at søge til udlandet. Efter 1,5 måned fik jeg jobbet som tekstforfatter i London. I første omgang er det en 2 måneders projektansættelse, som forhåbentligt ender med fast job, hvor jeg flytter til London. Mulighederne er det – og de kommer når du mindst venter det!

Et godt råd til IKK’ere

Lad være med at lade dig stresse af systemet og dem, der siger, at hvis du ikke har arbejdet som en hest i løbet af din studietid, har du ingen chance. Tag i erhvervspraktik, hvis du er i tvivl om, hvor du vil hen og vil skabe nogle kontakter. Brug tid på at afdække jobmarkedet og hvad du har lyst til. BRUG dine venner og familie til at tale om og normalisere det at være arbejdsløs og søge efter job. De kan nogle gange se muligheder, som du ikke selv ser. Hvis du har mulighed for det, så søg til udlandet. Jeg kom ikke til en eneste jobsamtale i DK, men var til 4 på 1,5 måned i England, og det er altså temmelig motiverende. Måske vigtigst af alt: accepter at det er ok, at du ikke får et job (og slet ikke dit drømmejob) med det samme. Det er ok, det tager tid, også selvom jobcenteret stresser dig. Dem skal du ikke lytte til. Lyt til dig selv og find din vej – så skal det nok lykkes.