9. februar 2019

NICLAS NØRBY HUNDAHL

Niclas Nørby HundahlStilling

Forskningsassistent på Rytmisk Musikkonservatorium og freelance kultur- og musikformidler.

Uddannelse

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling med udlandsophold på Goldsmiths University of London. Bachelor i musikvidenskab.

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Som forskningsassistent går en del af mit arbejde med at sætte mig ind i den nyeste forskning og opsummere de relevante dele for mine kolleger, så læsning og forståelsen af akademiske tekster er helt centralt. Jeg giver også feedback på ansøgninger og holder overblik over forskningslederens kalender.
I kulturformidlingen er det i høj grad mit overblik over kulturhistorien og forståelsen af den, der gør mig i stand til nemt at vide hvor de værker eller kunstnere, jeg skal fortælle om, placerer sig. Dette gør, at selvom jeg måske aldrig har hørt om dem, så kender jeg de generelle strømninger i deres samtid, hvilket gør arbejdet med at forstå dem nemmere.
Centralt er det også, at jeg sidder som humanist blandt HK’ere, DJØF’ere, kunstnere og mange andre fagligheder, der er forskellige fra min egen. Den måde at se verden på og den insisteren på at stille spørgsmål, der var central for IKK, gør at jeg tit har helt andre vinkler på materialet end de andre. Og dette er de fleste chefer glade for.

Hvordan har du din karrierevej været?

Kringlet og med op- og nedture. Da jeg var færdiguddannet, gik jeg ledig i to måneder, før jeg blev tilbudt et vikariat på DR tilknyttet nodearkivet. Da vikariatet udløb, blev jeg tilbudt en freelance-stilling med varierende opgaver, og jeg gjorde hvad jeg kunne for at være opsøgende i forhold til opgaver jeg var glad for. Siden er jeg begyndt at få min formidling lidt bredere ud og har senest skrevet for musikmagasinet Seismograf. Da der dukkede en deltidsstilling op som Forskningsassistent på Rytmisk Musikkonservatorium, blev jeg valgt, både pga. min interesse for forskning, men også grundet mit frivillige arbejde med at være redaktør for studentermagasinet mosaikk. Nu, efter et år som forskningsassistent, viser der sig nye opgaver og projekter jeg skal tage mig af, så arbejdet varierer fra måned til måned.

Har du et godt råd til IKK’ere?

Vælg det der føles rigtigt – både når det kommer til fag, uddannelse, antal besøg i fredagsbaren, studiejob, praktik og hvilke frivillige initiativer du involverer dig i. Det er umuligt at vide hvad der i fremtiden bliver lagt vægt på, så vælg det du kan mærke vil gøre dig mest glad lige nu, for hvis du ikke nyder det du gør, så får du intet ud af det. Jeg er endt hvor jeg er i en kombination af de ting, jeg lærte i undervisningen, de personer jeg kendte gennem studiet og de frivillige projekter jeg indgik i, så spred jer bredt og nyd tiden på universitetet.