22. februar 2019

JACOB SANDER BOJSEN

Stilling

Studie- og karrierevejleder på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU

Uddannelse

Underviser i Mindfulnessbaseret stessreduktion på Århus Uni.
Diplomuddannelse i Ledelse.
Cand.mag. i Teatervidenskab og Sociologi i 2006.

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Som studie- og karrierevejleder har jeg mange individuelle samtaler med studerende, som har det svært under studiet eller er i tvivl om de er på den rigtige uddannelse. Jeg afholder oplæg og workshops og arbejder med kommunikation i forskellige sammenhænge og på forskellige måder. Jeg bruger derfor meget de kommunikative og procesorienterede værktøjer, som jeg i høj grad har fået fra et fag som dramapædagogik. Jeg har efter endt kandidatuddannelse kombineret min æstetiske faglighed med fagligheder inden for vejledning, ledelse, psykologi og senest som underviser i MBSR – et forskningsbaseret kursus for stresshåndtering. I mit univers hænger alle delene rigtig godt samme, når man arbejder med menneskers vej igennem uddannelser.

Hvordan har din karrierevej været?

Jeg var studenterstudievejleder på Teatervidenskab i 3 år, imens jeg læste. Efter et barselsvikariat som Studie- og karrierevejleder på Arkitektskolen i København fik jeg mit første faste job på IKK som studie- og karrierevejleder. Efter knap 5 år på IKK søgte jeg nye udfordringer og er i dag på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU. Her har jeg uddannet mig på Århus Universitet til underviser i Mindfulnessbaseret Stressreduktion (MBSR), som er et kursus i træning af mental sundhed. Jeg holder kurset for studerende på SUND hvert semester. I det kommende år vil kurset blive udbudt for alle studerende på KU som en del af KUs trivselsfremmende projekt: Gode Studieliv.

Ved siden af har jeg oprettet mit eget firma, hvor jeg tilbyder mindfulness til private og organisationer.

Har du et godt råd til IKK'ere?

Øv dig hele tiden i at omsætte dine erfaringer til konkrete kompetencer, der kan anvendes der, hvor du søger hen. Det er din opgave at omsætte din uddannelse til noget, som en arbejdsgiver kan bruge. Teatervidenskab virker umiddelbart smalt – men min erfaring er, at det i virkeligheden kan bruges alle vegne, man skal bare kunne forklare det til andre – og det kræver øvelse, øvelse, øvelse. Lad dine interesser føre dig afsted – det skaber motivation!